Jei ruošiatės auginti paprikas, tai pats laikas pasirūpinti jų sėklomis. Turiu Xabanero pipirų sėklyčių. Tai labai aštri veislė. Pagal Skovilio skalę šių pipirų aštrumas svyruoja nuo 100000 iki 300000 vienetų. Palyginimui Kajeno pipirų aštrumas yra apie 40000 vienetų. Pradžioj bijojau net bandyti, bet pasirodo nieko baisaus. Aštrios yra tik pačios sėklytės. Aš jas sudžiovinu, o paskui sumalu pipirams malti skirtu malūėliu. Dedu į mėsos patiekalus, padažus, plovus, ant picų. Man patinka aštrūs patiekalai, todėl šiemet vėl sodinsiu pora krūmelių Xabanero. Siūlau pabandyti ir Jums.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.